"Απεξάρτηση" από το μπιμπερό τώρα!

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Ν΄ απαρνηθεί το μπιμπερό; Μπορούμε να το 
βοηθήσουμε να τα καταφέρει;  
Εξοπλιζόμαστε λοιπόν με υπομονή κι επιμονή και ξεκινάμε το δύσκολο αυτό έργο. 

Πού είναι το μπιμπερό μου; 
Από τον νεροχύτη στην τσάντα κι από την κούνια στο παρκάκι της γειτονιάς, το μπιμπερό μας ακολουθεί σε κάθε μας βήμα! 

Άραγε μέχρι πότε;  
Έως ότου συμπληρώσει τον πρώτο ενάμισι χρόνο της ζωής του. Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη του γνωριμία με το ειδικό ποτηράκι (αυτό με το ενσωματωμένο καλαμάκι) – γύρω στην ηλικία των 9 μηνών. 
Η συγκεκριμένη ηλικία είναι ιδανική γιατί πρώτον το μωρό αρχίζει να κάθεται, δεύτερον μπορεί να κρατήσει μόνο του το συγκεκριμένο κυπελλάκι και τρίτον θέλει να πειραματίζεται με οτιδήποτε καινούργιο κεντρίσει την περιέργειά του. 

Πώς το σταματάμε;
Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία είναι να μην πιέσουμε το μικρό μας να χρησιμοποιήσει το νέο του ποτήρι αρπάζοντάς του από τα χέρια το αγαπημένο του μπιμπερό. 

- Αρχικά, επιλέγουμε ένα ποτηράκι με φανταχτερά χρώματα και παιδικές φιγούρες το οποίο θα πρέπει να κλείνει καλά και να μην στάζει. Θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα ένα το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε εμείς ούτως ώστε να αντιγράψει τις κινήσεις μας. 

- Στη συνέχεια βάζουμε λίγο γαλατάκι ή χυμό και το αφήνουμε και πάλι να παίξει με αυτό. Σίγουρα θα υπάρξουν… διαρροές κι ακόμα πιο σίγουρα το ποτηράκι θα αποτελέσει περισσότερο παιχνίδι στα χέρια του παιδιού παρά σκεύος φαγητού… 

- Το παροτρύνουμε να πιεί από το στόμιο. Σε αυτή ακριβώς τη φάση θα βοηθούσε να μας δει να πίνουμε κι εμείς από το δικό μας αντίστοιχο ποτήρι. 

Της Μάρθας Αγγελοπούλου με τη συνεργασία της παιδιάτρου δρ. Βιβής Παναγοπούλου και της ψυχολόγου Ειρήνης Μπίρμπου (eirini_mpirmpou@yahoo.gr). 
Πηγή: paidimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου