5 tips για να μη χάσετε την ψυχραιμία σας με τα παιδιά σας

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012
Όλοι έχουμε ζήσει 
στιγμές εκνευρισμού 
με τα παιδιά μας, είτε επειδή ρωτάνε κάτι για ...  
20η φορά σε μία ημέρα, ή όταν έχουν ξεσπάσματα για ασήμαντα θέματα. 

Σίγουρα μπορείννα είναι δύσκολο να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας σε αυτές τις καταστάσεις. Για να βοηθήσουμε, ζητήσαμε σε μητέρες να μοιραστούν με τις 4moms τις καλύτερες συμβουλές τους για να μην χάσετε την ψυχραιμία σας με τα παιδιά σας. 

Αναπνεύστε 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αναπνεύσετε και να μετρήσετε μέχρι το δέκα. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να ηρεμήσετε πριν προσπαθήσετε να ασχοληθείται με την κατάσταση. 

Προσποιηθείτε ότι αυτό δεν είναι το παιδί σας 
Φανταστείτε ότι αυτό δεν είναι το παιδί σας. Πώς θα προσπαθούσατε να βοηθήσετε κάθε άλλο παιδί στη γη να χειριστεί αυτή τη συγκεκριμένη κατάσταση καλύτερα; 

Κάντε ένα διάλειμμα 
Μερικές φορές η απομάκρυνση από την κατάσταση για δύο λεπτά (π.χ. στο μπάνιο) σας δίνει την δυνατότητα να χαλαρώσετε χωρίς να έχετε στα πόδια σας ένα νήπιο που ουρλιάζει και προσπαθεί να σκαρφαλώσει πάνω σας (Πρίν αποχωρήσετε βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή….). 

Απασχοληθείτε με κάτι άλλο 
Αποσπάστε την προσοχή σας από την κατάσταση και να κάντε κάτι παραγωγικό. Βοηθάει στην απομάκρυνση των συναισθημάτων από αυτή. Σκουπίστε ή κάντε οποιαδήποτε δουλειά του νοικοκυριού. Μπορεί να σας κρατήσει από το να χάσεσε τον έλεγχο. 

Μιλήστε πιο σιγά από το παιδί σας 
Μιλήστε του ήρεμα και σιγά. Εάν συνεχίζει πιό δυνατά πάρτε μια ανάσα και μιλήστε του ακόμα πιο ήρεμα. Προσπαθήστε να καταλάβετε ποιό είναι το θέμα στην πραγματικότητα. Το να του φωνάξετε και εσείς πιθανώς θα κλιμακώσει την κατάσταση. 

Πηγή: 4moms.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου